Technical Sales Engineer

Thijs is werkzaam bij Kusters in de functie van Technical Sales Engineer. Wil je meer over zijn ervaringen over Kusters? Lees dan hier verder.

Hoe ben je terecht gekomen bij Kusters in Venlo?
Hoe ik bij Kusters terecht ben gekomen is een samenkomst van meerdere zaken. Voordat ik bij Kusters in dienst ben gekomen, was ik werkzaam in Eindhoven met een hele leuke soortgelijke internationale functie. Ik had de beslissing genomen om definitief in Venlo te blijven wonen. Tijdens de vele trips naar Bauhaus voor het klussen was het Kusters pand met het vacature spandoek niet te missen.

Op een gegeven moment, na het vele thuiswerken in verband met Covid-19, was het bij mijn toenmalige werkgever weer de norm om zo goed als fulltime naar kantoor te gaan in Eindhoven. Ik zag het niet meer zitten om dagelijks het traject Venlo – Eindhoven af te leggen. Ondanks dat ik liever niet wilde switchen ben ik toch naar de website van Kusters gegaan en heb ik op de vacature Technical Sales Engineer gesolliciteerd.

Wat trok je aan toen je de vacature zag?
Het eerste wat me aantrok was het internationaal zaken doen en het vele klantencontact, de notie van wat banken aan machines nodig zouden hebben had ik nog niet.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Nadat ik enkele minuten op de fiets heb gezeten, klok ik in bij de werknemers-ingang van Kusters. Na het lezen van de mails en een praatje op de afdeling, ga ik de andere afdelingen af om input te vergaren zodat ik vervolgens een offerte kan gaan opstellen. Daarna staat er een meeting gepland met een klant, een welkome afwisseling na het maken van een offerte. Na de meeting overleggen we nog even op de afdeling hoe de meeting is gegaan en dan hebben we lunchpauze.

Kort samengevat kan ik spreken van dynamische dagen met afwisseling, internationaal klantencontact en zo nu en dan een klantenbezoek. Dit kan wereldwijd zijn.

Wat vind je leuk aan de werkzaamheden?
Ik gruwel van repetitief werk, het leuke vind ik dan ook de afwisseling met zo nu en dan een (inter)nationale zakenreis.

Kun je in het kort de sfeer omschrijven van Kusters in Venlo?
Er heerst een informele werksfeer met de sfeer van een relatief klein familiebedrijf.

Wat is je opleidingsachtergrond?
Een Bachelor of Science in Werktuigbouwkunde met een minor in International Business Management.

Wat trekt jou aan in een technisch beroep?
Ik heb altijd al veel interesse gehad in techniek. Het van kleins af aan willen weten hoe iets in elkaar steekt en werkt speelt hier een grote rol in. Tot ergernis van mijn ouders begon het met een sterkteproef, het buigen van plastic lepels tijdens het eten totdat ze braken.

Dit is dan vervolgens overgegaan naar computersystemen, brommers, scooters, metaalgieterijen, E- & W-installatiesystemen, onderhoudswerkplaatsen bij olie- en gasfabrieken en nu cashhandlingsystemen.

Ik vind het leuk om klantgericht aan een oplossing te werken in samenspraak met het technische team van Kusters.

Hoe lang ben je werkzaam bij Kusters in Venlo?
Op het moment van het interview (2-2-2023) zit ik in mijn 8e maand bij Kusters.

Wat zijn de voordelen van werken bij Kusters?
Voor mij is het allergrootste voordeel het dichtbij huis werken. Daarnaast vind ik het een voordeel dat ik tijdens mijn job ook nog de wereld kan zien.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Kusters op werkvlak?
Het leukste tot nu toe was de trip naar de USA, hier kan ik verder niet veel over zeggen aangezien veel van de werkzaamheden confidentieel zijn.

Wat is tot nu toe je meest uitdagende opdracht geweest?
Het meest uitdagende blijven helaas de offertes voor Afrika. Het uitdagende is om met minimale input en de algehele bijbehorende werkhouding iets aan te bieden wat zin heeft en ook daadwerkelijk uitvoerbaar.

De positief uitdagende opdrachten zijn de offertes voor de USA, hier gaat men professioneel en gestructureerd te werk en daarbij zijn het prachtige gebouwen.